Gamma

Thuiszorg & bandagisterie

Thuiszorg

Apotheek Lierseweg is een Zorgpuntapotheek. We zijn een apotheek gespecialiseerd in thuiszorgmateriaal en de daarbij horende dienstverlening. We zijn een advies- en verkooppunt. We maken hierbij deel uit van een nationaal netwerk en zijn dé Zorgpunt van onze regio, Herentals.

Wij verhuren en verkopen een breed en uniek gamma van kwalitatieve thuiszorgmaterialen. Je kan bij ons terecht voor een elektrisch verstelbaar ziekenhuisbed, een matras, een elektrische bedlift, een relaxzetel, revalidatie-artikelen zoals een hometrainer en een Hilotherm koeltoestel, wandelkrukken, een rolstoel, een rollator, een douchekruk, … Ons aanbod wordt regelmatig geëvalueerd, bijgestuurd en uitgebreid.

De materialen worden aan huis geleverd binnen de 24 uur, ook in het weekend en op feestdagen. Afhaling van een rolstoel, rollator of toiletstoel kan ook bij ons in de apotheek. De verhuurartikelen worden na elk gebruik professioneel gereinigd volgens de Europese normen. Er geldt geen minimum of maximum huurperiode en de huurprijs wordt per dag gerekend.

We verzorgen de administratie voor de terugbetaling van mobiliteitshulpmiddelen zoals onder meer van een rolstoel, loprek, elektrische schooter,… Deze dienst (administratieve opvolging en bezoek bandagist) is gratis.

In apotheek Lierseweg kan je kwalitatieve incontinentiemateriaal aankopen tot – 40 % korting. Bij opstart of overschakeling geven wij staaltjes mee (juiste product, juiste maat).

Meer over Zorgpunt
Bandagisterie

Steun- en compressiekousen

Risicogroepen en patiënten met de eerste symptomen van een vaatzwakte dragen regelmatig steun- of compressiekousen.

Steunkousen worden enkel preventief gedragen. Ze zorgen ervoor dat je benen minder snel vermoeid en zwaar aanvoelen, hebben een positief effect op de bloedcirculatie en verkleinen zo de kans op spataders en bloedklonters.

Compressiekousen kunnen gedragen worden ter preventie of voor de behandeling van verschillende aandoeningen aan de arm/hand, been/voet , hoof of romp. Deze therapeutische kousen helpen spadaders, bloedklonters en andere aderaandoeningen te voorkomen. Ze ondersteunen de behandeling van een diepe veneuze thrombose, zwelling van de benen/armen of van een chronische vaatziekte.

Beide kousen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, kleuren en compressiesterkten.
Samen met de bandagist gaan wij op zoek naar het gepaste paar. Je kan bij ons terecht voor standaardmaten alsook individueel op maat gemaakte modellen. Het opmeten van de maat
gebeurt het liefste in de ochtend.


Braces en bandages
Dagdagelijkse activiteiten kunnen snel vervelend zijn wanneer er sprake is van een verstuiking, overblasting, blessure, … Hierbij kunnen orthopedische hulpmiddelen ondersteuning bieden.

We beschikken over een breed assortiment aan sport- en revalidatiebandages.